Billig forbrukslån

Hva er et billig forbrukslån?

Nærmest uansett hvilken bank du oppsøker eller undersøker, så vil du nok høre at de kan tilby deg et billig forbrukslån. Det er i alle fall det banken sier, men hvordan vet man egentlig om man får et billig forbrukslån? Det skal ikke så mye til å finne ut av det – så lenge man vet hva man skal se etter. Da kan man sammenligne de ulike tilbyderne på markedet, for å skille klinten fra hveten. Eventuelt kan man legge inn en søknad hos en låneformidler, slik at man automatisk får de billigste tilbudene fra bankene i retur.

Slik finner du et billig forbrukslån

Billig forbrukslånInnledningsvis nevnte vi at den eneste måten å finne et billig forbrukslån på er å sammenligne ulike lånetilbud. Det kan du enkelt gjøre via nettsidene våre, men du må naturligvis vite hva du skal sammenligne. I teorien er det bare en ting som avgjør om et lån er billig eller ikke, og det er den effektive renten. Dette tallet inkluderer alle kostnader du kommer til å ha med lånet, inkludert utgifter til renter og gebyrer. Derfor kan du gange dette tallet med det lånebeløpet du ønsker å ta opp, så finner du raskt ut månedskostnaden. Du kan også bruke en lånekalkulator for å gjøre det enklere å finne et billig forbrukslån.

Husk at eksempelrenten som oppgis på de ulike lånene kun er et eksempel, og den renten du får kan bli både høyere og lavere. Derfor er det ikke sikkert at det blir et billig forbrukslån selv om eksempelrenten skulle tilsi det, for alt avhenger av din egen økonomi. Man kan legge inn en søknad om lån for å få fastsatt en reell rente, ettersom det er helt gratis å søke og samtidig helt uforpliktende. Dette anbefaler vi faktisk å gjøre, med mindre man ønsker å benytte en låneformidler for å finne et billig forbrukslån, noe du kan lese mer om i siste avsnitt.

Kan dere anbefale noen billige forbrukslån?

Vi har lang erfaring med å sammenligne ulike lån på markedet, så da skulle det bare mangle at vi kunne anbefale et billig forbrukslån eller to. Vår soleklare anbefaling går til Komplett Bank sitt moderne forbrukslån, som ble lansert så sent som i 2014. Her kan du søke om å låne hele 400 000 kroner, og banken gir samtidig en garanti på at alle lån under 50 000 kroner utbetaltes til kontoen din allerede samme dag som du søker – forutsatt at du bruker elektronisk signering. Den effektive renten for dette lånet ligger i snitt på 16,90 prosent, noe som absolutt kvalifiserer som et billig forbrukslån.

Søke forbrukslån gjennom en låneformidler

Men hvis du vil sammenligne reelle lånetilbud fra bankene og ikke bare de priseksemplene som blir oppgitt fra bankens eget hold, så kan du gå via en låneformidler. Vi anbefaler for eksempel at man benytter seg av Lendo eller Finansiering24 dersom man vil ha et billig forbrukslån. Det koster ingenting å legge inn en søknad her, og du får til gjengjeld en hel haug med lånetilbud i retur (dersom du oppfyller søkekriteriene hos de ulike bankene). Her kan du selv sammenligne de ulike tilbudene, slik at det blir svært enkelt å se hva som er et billig forbrukslån og hva som ikke er det.

Det finnes mange slike låneformidlere på det norske markedet, og samtlige er helt gratis å benytte seg av. I tillegg er det uforpliktende å legge inn en søknad, slik at man gjerne kan gjøre det bare for å sjekke hvilken rente man kommer til å få hos de ulike bankene. Det finnes knapt noen bedre måte å skaffe seg et billig forbrukslån på, så dette er en metode vi anbefaler til alle som skal søke lån.

Her får du billig forbrukslån på dagen

Hvis du leter etter et billig forbrukslån på dagen, så er du neppe alene om det. For nordmenn er svært glade i låne penger, men det skal helst medføre så lite kostnader som mulig. Forståelig nok, fordi det å låne penger er dyrt nok i utgangspunktet. I tillegg er mange avhengige av at man får lånet raskt utbetalt, og derfor er billig forbrukslån på dagen blitt ganske så populært. Heldigvis er mange banker klare over dette, og derfor er det langt fra noen umulighet å skaffe seg noe slikt.

Stor konkurranse blant bankene

Forbrukslån har blitt svært populært i Norge utover 2000-tallet, og stadig flere nordmenn tar opp et slikt lån for å finansiere dagligdagse ting. Undersøkelser viser at det som er mest populært å bruke pengene fra et slikt lån på, er alt fra reise til oppussing og interiør. Det er kanskje ikke så rart at man tar opp et slikt lån heller nå som det nærmest har blitt lett som en lek å skaffe seg et billig forbrukslån på dagen. Den stadig økende konkurransen blant bankene og de andre aktørene på markedet gjør at prisene presses nedover, noe vi finansinteresserte naturligvis jubler høyt over.

Et billig forbrukslån på dagen har i grunn mange fordeler. Den mest åpenbare fordelen er at det er billig, og at kostnadene forbundet med lånet er lave. Andre fordeler innebærer at du kan bruke pengene på akkurat hva du vil, samtidig som et billig forbrukslån på dagen kommer uten sikkerhet. Det betyr at du ikke må ha oppstarte midler eller verdifulle gjenstander å stille som sikkerhet for å få lånet. Du søker kun på bakgrunn av din tidligere inntekt og økonomiske historie, noe som gjør det enklere å få gjennomslag på søknaden. I tillegg er det faktum at man kan få utbetalt pengene på dagen avgjørende for at mange velger å søke om nettopp et slikt lån.

Banker som tilbyr et billig forbrukslån på dagen

Over til det som er mest interessant – hvor kan man få tak i et billig forbrukslån på dagen? Våre nettsider er tilrettelagt for deg som behøver nettopp dette, og du kan enkelt sammenligne de ulike lånetilbyderne og deres vilkår. Vi skal uansett gjøre det enkelt for deg ved å anbefale et par steder der du får et billig forbrukslån på dagen uten noe mer om og men.

Vår første anbefaling går til OPP Finans, som er en del av det gigantiske Gjensidige-konsernet. Her kan du søke om å låne inntil 350 000 kroner og bruke hele 15 år på å nedbetale gjelden. Men er dette et billig forbrukslån på dagen? En gjennomsnittlig rente på under 17 prosent gjør at vi absolutt mener at det er det. Alternativ kan du søke om lån hos Aconto Capital, som også kan tilby deg et billig forbrukslån på dagen med en effektiv rente som er noe høyere enn hos førstnevnte. Her er enmlig snittrenten på over 18 prosent, noe som uansett er rimelig når man kan velge å bruke lånepengene på akkurat hva man vil.

Hva kreves av deg?

Det er ikke fritt frem å søke om et billig forbrukslån på dagen, selv om søkekriteriene nå har blitt mye mer overkommelige enn hva de var tidligere. Hos de to nevnte bankene ovenfor behøver du kun å være 21 år gammel før du kan søke om et lån, og dersom du har en inntekt på over 200 000 kroner årlig, så er sjansen stor for at du blir innvilget. Andre banker igjen har enda mer overkommelige krav, så totalt sett kan man si at dersom du er av myndig alder og har en ryddig økonomi, så vil du ikke ha noe problem med å skaffe deg et billig forbrukslån på dagen.

Billig forbrukslån uten sikkerhet

Hva er et billig forbrukslån uten sikkerhet? I denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på hva et slikt lån er, hvordan man får tak i det og hvilke betingelser som gjelder. Det er nemlig svært mange nordmenn som har spørsmål om slike lån, og lurer på hvordan man kan spare penger på å ta opp et lån. I tillegg er det mange som ikke vet hva sikkerhet her, og følgelig retter vi søkelyset mot billige forbrukslån uten sikkerhet.

Hva er et billig forbrukslån uten sikkerhet?

Et billig forbrukslån uten sikkerhet er rett og slett et lån der renten er lav og der du ikke behøver å stille med noen verdifulle gjenstander i pant for å få tak i lånet. Når man søker om et boliglån så er man nødt til å stille sikkerhet ved at banken tar pant i boligen eller eiendommen din når du kjøper den. I tillegg må man også stille med egenkapital. Dette gjelder ikke når man snakker om et billig forbrukslån uten sikkerhet, for her er det din økonomiske historie og jobbsituasjon/inntekt som er avgjørende for søknaden.

Nettopp derfor er det mange nordmenn som ønsker seg et billig forbrukslån uten sikkerhet. Men det faktum at banken ikke har noe «å hente» dersom du ikke gjør opp for deg, vil samtidig sørge for at slike lån ikke blir like billige som de lånene med sikkerhet. Dette er uansett ikke noe hindring for at nordmenn tar opp slike lån, for statistikker viser en stadig økende trend. Men hvordan vet man om man har kommet over et billig forbrukslån uten sikkerhet, eller om det egentlig er et dyrt et?

Jo, det er lett å finne ut av. Du sammenligner simpelthen den effektive renten til det lånet du ønsker å ta opp med tilbud fra andre tilbydere. Den effektive renten inkluderer alle kostnader du kommer til å ha med lånet, og derfor kan man enkelt finne ut om det er et billig forbrukslån uten sikkerhet eller ei. Hvis det er viktig for deg med lang nedbetalingstid eller rask utbetaling, så kan du også sammenligne disse punktene når du prøver å bestemme deg for hvilken bank du skal velge. Vi har mange anbefalte banker på våre nettsider – så her er du nærmest garantert å finne et billig forbrukslån uten sikkerhet.

Hva kan man bruke lånepengene til?

En av de aller største fordelene med å ta opp et billig forbrukslån uten sikkerhet kontra andre typer lån på markedet, er at du disponerer pengene akkurat slik du vil. Det betyr at banken ikke legger seg opp i hva du skal bruke pengene på, noe som gir deg en meget stor frihet. Mest populære bruksområder for forbrukslån er uansett oppussing eller reise. Mange velger også å bruke lånepengene på å betale regninger, men hvor lurt det er i lengden kan man jo spørre seg selv om.

Hvor mye kan man låne?

Før i tiden var det ganske begrenset hvor mye man kunne låne via et billig forbrukslån uten sikkerhet, men de seneste årene har den øvre lånegrensen nærmest blitt øket hvert eneste år. I skrivende stund kan enkelte banker tilby deg hele 500 000 kroner i lån – og det er henholdsvis Bank Norwegian som tilbyr denne lånesummen. Men du bestemmer naturligvis selv hvor mye du ønsker å låne, og det er mulig å ta opp et billig forbrukslån uten sikkerhet på så lite som 1000 kroner.